Gebruikmaken van fysiotherapie

Wanneer je een fanatieke sporter bent kan het voorkomen dat je een keer gebruikmaakt van fysiotherapie. Soms is het om de spieren weer wat losser te krijgen, maar soms is het ook om serieuze blessures tegen te gaan of om je weer aan het sporten te krijgen.

Verzekering & fysiotherapie 

Wanneer je een fanatieke sporter bent en je krijgt met veel fysio te maken, dan zitten hier ook (helaas) kosten aan verbonden. En wat als je nu net een nieuwe zorgverzekering wil afsluiten? Mag een zorgverzekeraar je dan weigeren?

Zorg dat je je correct verzekert 

Gelukkig niet! Het is in de meeste gevallen immers al vervelend genoeg dat je naar de fysio gaat. Wel zullen we je even uitleggen hoe het zit. Voor een basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Dit betekent dat alle zorgverzekeraars je moeten accepteren wil je bij hen een zorgverzekering afsluiten. Zelfs als je een wekelijkse fysioafspraak hebt.

Echter is het wel zo dat voor aanvullende verzekeringen geen acceptatieplicht geldt. De rol van een fysiotherapeut speelt hier normaal gesproken geen rol in, dus wees gerust. Echter is het altijd slim om dit met je zorgverzekeraar te bespreken of om nog eens wat extra informatie aan te vragen of op te zoeken op het internet. Je wilt immers niet zomaar voor vervelende verrassingen komen te staan.